maanantai 4. huhtikuuta 2011

Jotain aivan

muuta tällä kertaa eli laitetaankin tähän nyt poikkeuksellisesti käsityökuvia. Mamma on huomannut, että monissa blogeissa kirjoitetaan kissojen lisäksi paljon myös käsitöistä. Itse hän ei niitä harrasta mutta toinen sisko on tehnyt kaikenlaista kaunista, joten tässä esitellään muutamia hänen aikaansaannoksistaan, ihan pieni murto-osa vain monipuolisista töistä.

Tämän hetken in-juttu on kuulemma isoäidin neliöt. Niitäkin sisko on tehnyt, tässä päiväpeitto ja torkkupeitto.
Ristipistotöitä on paljon. Yksi oikein hieno on meidän makuuhuoneessamme,  2,5 m pitkä matto, jota tuossa vähän esittelen. Muitakin on mammalla ja muulla suvulla.
 Kylpyhuone- ym. mattoja:
  Kätevät vierastossut

   Lankojen jämistä tehtyjä pikku alusia.
Ehdottomia suosikkejani ovat siskon ihan minulle tekemät kaksi nukkumispyörylää, niiden päällä saa oikein makoisat unet. Ja hyvin ne kelpasivat täällä vierailleelle Sannillekin.

3 kommenttia:

 1. Ihania käsitöitä ja varsin edukseen esiintyvä konsulentti niitä esittelemässä :) ! Toisilla sitä on taitoa tehdä!

  VastaaPoista
 2. Nyt taidan ymmärtää Mandyn mieltymyksen lankoihin... Taitaa tyttö haluta tuollaisen makuupeiton itselleen! Olen näet yrittänyt neuloa villalangasta säärystimiä, mutta joku naskalihammas yrittää kovasti käydä katkaisemassa langan... Hetken aikaa kuuluu narskutus ja sitten lanka onkin jo poikki...

  Todella upeat ovat värit noissa töissä! Mahtavat olla jo arvokkaita tänä päivänä! Tuntuu, ettei mistään saa vastaavia käsitöitä, kaikki vähänkin erilainen täytyy tehdä itse, jos vaan aikaa löytyy. Hauska harrastus, sekä tekijälle että kissalle! Tilanteen voi tarkistaa välillä, kumpi johtaa, eli onko emäntä saanut neulottua vai kissa leikittyä enemmän langoilla.

  Minni on kyllä todellinen taiteen ystävä. Osaa neiti arvostaa käsitöitä ja vielä esitellä luomuksia! Sillä tavallahan voisi tienata herkkuja? Joku käsityölehtihän voisi tehdä vaikka oman jutun käsitöistä pitävistä kissoista! Onkohan tuo enemmän neiti/rouvakissojen mieleen vai löytyykö herrapuoleltakin kiinnostusta?

  VastaaPoista
 3. - Innokasta tuote-esittelijää saa aina hätistellä pois tuotteiden päältä, että niitäkin näkyisi vähän :).

  - Se on nyt otettava virkkuukoukku käteen siellä ja pyöräytettävä äkkiä Mandylle villalangoista pieni makuualusta, vaikka salaa naskalihampaalta. Voisin melkein vannoa, että siitä tykättäisiin. Kissat rakastavat villaa.

  Siskon käsityöt ovat kauniita, ristipistot todella upeita, varsinkin pitkä mattoni. Kaikki syntyneet iltapuhteina töiden jälkeen. Minun kärsivällisyyteni ei jostain syystä ole koskaan riittänyt käsitöihin, mikä on todella vahinko.

  VastaaPoista